Rum & Frukost

 

På Blåbacka hittar du tystnad och stillhet, du kan bara få vara med dig själv och njuta. Upplev. ren natur i stillhet och frid. Var finns 5000 stjärnor på väg till badrummet!

Blåbacka ligger i utkanten av Störåsen på en liten kulle. Gården på 6 hektar är omgiven av skogar och ängar. Djur hälsar på då och då: älgar, renar, tranor, rävar, ugglor och många sångfåglar. Ibland får vi se nordskenet här.

 

Utrymmet

I stugan på 20 kvadratmeter finns en dubbelsäng och fåtöljer. Det finns gott om förvaringsutrymme. Kaffe och te kan tillagas där. Badrummet ligger 15 meter bort i huvudbyggnaden. Stugan är inredd i traditionell rustik stil med möbler från gården. Elvärme finns dessutom när inte eldstaden är tänd. Frukost serverar jag på caféet: hemgjord granola, yoghurt/fil, frukt, hembakt bröd, ost/pålägg, sylt, ägg, juice, kaffe/te och alltid någon överraskning. Jag erbjuder också traditionell hemlagad mat och internationella rätter, eftersom det inte är mjöligt att laga mat i stugan. Restauranger är sällsynta i området.

 

Till dig som gäst

Det är möjligt att tvätta kläder till en liten avgift. Du har fri tillgång till trädgården och i gästrummet kan du stanna under öppettiderna.

När caféet är öppet kan cafégästerna använda toaletten i badrummet. 

Hundar som accepterar andra hundar och katter är välkomna. För hundar debiteras 20 kr / dag. Hundar är inte tillåtna i huvudbyggnaden.

 

Grannskapet

Stugan ligger i Störåsen, Jämtlands län, Sverige.

Störåsen är en naturskön by med 53 invånare. 1/3 barn, 1/3 kvinnor, 1/3 män. Medelåldern är 40 år. I byn finns slädhundar och skotrar. En tur med dem kan ordnas mot en avgift.

Landskapet är mycket kuperat. Från gården kan du ta promenader i skogen. På vintern finns det ett 5 km långt längdskidspår i byn och ett i grannbyn med vy över Ottsjön 18 km. Närmaste Skidbacke finns i grannbyn Munkflohögen ca. 12 km. Skoterled startar utanför dörren. Det är nära till fin natur med fina fiskevatten. Till Skalfjället med fina vandringsleder tar det cirka 40 minuter med bilen. Fjället är synligt från gården. På väg till norska gränsen (ca. 90 km bort) finns mjölighet att se vattenfall, kanjoner och hällristningar.

Närmaste by, Föllinge, ligger 10 km bort. Det finns en livsmedelsbutik, pizzeria, apotek, bibliothek, kommunens servicekontor (hälsocentral), hemslöjdsaffär, bensinmack med livsmedel samt fiskekortsförsäljning. Närmaste större orter är Krokom ca. 55 km eller Hammerdal ca. 30 km.

 

Övrigt

Information om utflyktsmål och vandringsmöjligheter kan fås av mig på plats. Från Föllinge finns det bussförbindelser flera gånger om dagen mot Östersund (75 km). Det finns en cykel och en pedelec. Dessa kan hyras för 80 kr / per cykel / per dag.
 

Pris per natt/stuga: 500 kr

Frukost 118 kr pP/dag

Använd kontaktformularet

Om du vill hyra stugan använd kontaktformualäret och ge mig ditt namn, e-postadress, ämne och meddela när du vill resa hit. Du får sedan ett svar. Eller ring mig 070 360 8331


Gästbok:

 

Share:  Add to Facebook Tweet This